Kaasmakerij

Biologisch Melkvee bedrijf.
Rond 1997 is Ad van Schaik overgestapt van Gangbaar naar Biologisch boeren, dit omdat de manier van boeren je dichter bij de natuur brengt en dit ook veel gezonder is voor de koeien. De koeien lopen hier zoveel het kan buiten waar ze hun buikje vol kunnen eten aan verse kruiden en grassen. Als het te nat of te heet is dan bieden we de koeien natuurlijk beschutting in onze stal waar ze van alle gemakken zijn voorzien (een lekker ligbed met matras, koe borstel en volop te eten.
In het land worden géén gewasbestrijdingsmiddelen en/of kunstmest gebruikt.
Alle producten die wel aan gevoerd worden op het bedrijf, zijn biologisch geteeld. en dit word allemaal door SKAL (keurings instantie voor biologische sector) in de gaten gehouden en gecontroleerd.
Het proces van het kaas maken
Sinds 2014 zijn Ik (Paul zwetsloot) en mijn vrouw (Lise Zwetsloot) kleinschalig begonnen met het verwerken van onze melk tot kaas. De melk wordt 's avonds in de tobbe gemolken en terug gekoeld tot 8 graden, om het een nacht over te laten staan. 's morgens word hier de melk weer bij gemolken en opgewarmd tot 30 graden. Vervolgens word alleen Zuursel en Leb stremsel toegevoegd.
Hierna is het wachten tot de melk voldoende gestremd is. Daarna word doormiddel van messen de gestremde melk gesneden. hierna word het dunne gedeelte (de Wei) afgetapt, dit word aan het jongvee gevoerd.
Daarna word de wrongel weer opgewarmd. en als de wrongel rijp genoeg is, word de wrongel in kaas vaten gedaan en onder de pers gezet, om zo een mooie kaas te krijgen.
Na ongeveer 12 uur worden de kazen in de pekel gedaan dit is voor het conserveren van de kaas en daardoor behoud de kaas een mooi formaat anders zakt deze helemaal uit.
Onze pekel is gemaakt uit Portugees Wellsalt. Dit is verschillend per soort kaas hoelang deze in de pekel liggen.
Als de kazen uit de pekel worden gehaald worden ze elke dag gekeerd, schoongemaakt en geplastict. de vloeibare plastic die we gebruiken bevatten geen kleurstoffen en schimmelwerende stoffen zoals: Natamycine.
Na enige tijd rijpen kunnen de kazen gegeten worden.
Wellsalt
Wellsalt is zeer hoogwaardig ongerafineerd natuurzuiver oerzout uit Rio Maior in Portugal. Het behoort tot de beste zouten van de aarde. Het is intensief getest en geanalyseerd. Wellsalt kan u meehelpen aan een gezondere en lekkere levensstijl
84 Mineralen en sporenelementen.
De zuiverheidsgraad van Wellsalt is zeer hoog en het bevat alle 84 mineralen en sporenelementen nog. Ons lichaam heeft hoogwaardig zout, gevuld met deze mineralen en sporenelementen, nodig. Ze zijn van levensbelang voor de functies van spieren en zenuwen en reguleren o.a. de water- en elektrolytenhuishouding in ons lichaam. De mineralen in dit zout zijn in zulke kleine deeltjes aanwezig dat ze door de cellen opgenomen kunnen worden en hierop een hoge resonatieve werking uitoefenen.
Wellsalt is ook verkrijgbaar voor bij u in de keuken voor meer informatie verwijs ik u naar: www.wellsalt.nl/over-wellsalt/
Rond 1997 is Ad van Schaik overgestapt van Gangbaar naar Biologisch boeren, dit omdat de manier van boeren je dichter bij de natuur brengt en dit ook veel gezonder is voor de koeien. De koeien lopen hier zoveel het kan buiten waar ze hun buikje vol kunnen eten aan verse kruiden en grassen. Als het te nat of te heet is dan bieden we de koeien natuurlijk beschutting in onze stal waar ze van alle gemakken zijn voorzien (een lekker ligbed met matras, koe borstel en volop te eten.
In het land worden géén gewasbestrijdingsmiddelen en/of kunstmest gebruikt.
Alle producten die wel aan gevoerd worden op het bedrijf, zijn biologisch geteeld. en dit word allemaal door SKAL (keurings instantie voor biologische sector) in de gaten gehouden en gecontroleerd.
Het proces van het kaas maken
Sinds 2014 zijn Ik (Paul zwetsloot) en mijn vrouw (Lise Zwetsloot) kleinschalig begonnen met het verwerken van onze melk tot kaas. De melk wordt 's avonds in de tobbe gemolken en terug gekoeld tot 8 graden, om het een nacht over te laten staan. 's morgens word hier de melk weer bij gemolken en opgewarmd tot 30 graden. Vervolgens word alleen Zuursel en Leb stremsel toegevoegd.
Hierna is het wachten tot de melk voldoende gestremd is. Daarna word doormiddel van messen de gestremde melk gesneden. hierna word het dunne gedeelte (de Wei) afgetapt, dit word aan het jongvee gevoerd.
Daarna word de wrongel weer opgewarmd. en als de wrongel rijp genoeg is, word de wrongel in kaas vaten gedaan en onder de pers gezet, om zo een mooie kaas te krijgen.
Na ongeveer 12 uur worden de kazen in de pekel gedaan dit is voor het conserveren van de kaas en daardoor behoud de kaas een mooi formaat anders zakt deze helemaal uit.
Onze pekel is gemaakt uit Portugees Wellsalt. Dit is verschillend per soort kaas hoelang deze in de pekel liggen.
Als de kazen uit de pekel worden gehaald worden ze elke dag gekeerd, schoongemaakt en geplastict. de vloeibare plastic die we gebruiken bevatten geen kleurstoffen en schimmelwerende stoffen zoals: Natamycine.
Na enige tijd rijpen kunnen de kazen gegeten worden.
Wellsalt
Wellsalt is zeer hoogwaardig ongerafineerd natuurzuiver oerzout uit Rio Maior in Portugal. Het behoort tot de beste zouten van de aarde. Het is intensief getest en geanalyseerd. Wellsalt kan u meehelpen aan een gezondere en lekkere levensstijl
84 Mineralen en sporenelementen.
De zuiverheidsgraad van Wellsalt is zeer hoog en het bevat alle 84 mineralen en sporenelementen nog. Ons lichaam heeft hoogwaardig zout, gevuld met deze mineralen en sporenelementen, nodig. Ze zijn van levensbelang voor de functies van spieren en zenuwen en reguleren o.a. de water- en elektrolytenhuishouding in ons lichaam. De mineralen in dit zout zijn in zulke kleine deeltjes aanwezig dat ze door de cellen opgenomen kunnen worden en hierop een hoge resonatieve werking uitoefenen.
Wellsalt is ook verkrijgbaar voor bij u in de keuken voor meer informatie verwijs ik u naar: www.wellsalt.nl/over-wellsalt/