Al onze kaas is van biologische grondstoffen gemaakt. een deel van onze kaas wat wij verkopen is aangekocht maar wel biologisch, dit is om ons assortiment wat uitgebreider te maken en voor zoveel mogelijk mensen wat te kunnen bieden..
Jonge biologische Boeren kaas gemaakt van rauwe melk, deze kaas is ongeveer 4 weken jong.
Jong Belegen (8 weken)
Belegen (16 weken)
Extra Belegen (7 tot 8 maanden)
Oude kaas (11 tot 12 maanden)
Overjarige kaas (ouder dan 1 jaar)
Fenegriek van fenegriek worden de zaden en de bladeren gebruikt in de keuken. Deze worden zowel gedroogd als vers gebruikt. Ze hebben een kruidige, bittere smaak en ruiken licht naar vers hooi. Fenegriek wordt vooral gebruikt in de Indische en Pakistaanse keuken (curry), de Arabische keuken (gebak en brood) en de Noord-Afrikaanse keuken (vlees en vis). De Indiase benaming is Methi. Fenegriekzaad is ook een bekend en populair kiemzaad om als kiemgroente op te kweken. Veel natuurvoedingswinkels verkopen zakjes zaad voor die bestemming.Ook als toevoeging aan kaas vindt het zijn toepassing, op vergelijkbare wijze als komijn en kruidnagel.
|
Daslook Daslook wordt ook borslook, uienbloem, woutknooplook of wilde knoflook genoemd.
De soortaanduiding ursinum (= van de beren, Ursus = beer) is ontstaan door het oude bijgeloof dat beren na hun winterslaap zich eerst aan deze plant tegoed deden. Dit is er ook de oorzaak dat de plant af en toe ook berenlook (en in het Duits Bärlauch) wordt genoemd. De naam daslook kan afgeleid zijn van dassen, die onder deze planten hun hol hadden. |
Truffel
Jonge Biologische Geiten kaas van Huig van der Graaf
Belegen Biologische Geiten kaas van Huig van der Graaf
Geiten kaas met Fenegriek van Huig van der Graaf
Oude geiten kaas van Bastiaansen
Blauwe Koe van Bastiaansen
Charmeux Rouge van Bastiaansen
Verse Geiten roomkaas van Bastiaansen
Er zijn zoveel mogelijkheden met kaas, binnen kort zal ik ook korte beschrijvingen toe voegen, al zijn er wensen, wij horen het graag en proberen u dan van dienst te zijn..